top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıOncom Psikoloji

Para Kazanmak senin elinde


Servetinin tamamını kendisi inşa etmiş milyonerler üzerinde yapılan 25 yıl süren bir çalışmaya göre zengin olmak zihinde başlıyor ve para kazanmaya dair düşünceleriniz ve inançlarınız zengin olup olamayacağınızı etkileyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor.


Çok para kazanmanın en büyük engeli iyi fikirlerin. fırsatların ya da zamanın yoksunluğu değildir. Veya fazla aptal, dağınık olmamızdan kaynaklanmaz. Asıl neden kendimize zengin olma izni vermememizdir.


İnsanların para ile ilişkileri bu anlamda insanların paraya olan inançları üzerine inşa edilmektedir. “Zenginler hep aldatır”, “para geldiği gibi gidiyor”, “çok para insani bozar”, “para mutluluk getirmez” cümlelerini sizlerde sık sık duymuşsunuzdur. Hatta belki de kendiniz de kullanmaktasınız. İşte bu gibi sözler sizin paraya olan bakış açınızı, bunun da ötesinde para ile ilişkinizi belirlemektedir.


Bu gezegende bulunmanızın asıl sebebi size mutluluk veren şeyleri reddetmek, küçültmek, suçluluk duygusu yükü altında yaşamak, bir şeyleri görmezden gelmek olamaz. Dünya onu talan etmemiz için değil, onun tadını çıkarmamız ve onu takdir etmemiz için burada. Siz en dolu hayatı yaşar ve bunu yapabilmek için gerekli parayı kazanırsanız, bir başkasından bir şey çalmış olmazsınız.

Paraya dair inanç ve ilişkinizi 3 adımda geliştirebilirsiniz:

1. Doğanın kaynağı sonsuzdur

Doğanın ve kâinatın varlığının sonsuz olduğunu, milyonlarca yıldır paranın var olduğunu ve hep var olacağı gerçeğini kabul etmek ve algılamak en önemli unsurdur.


Bir arkadaşınızın villa alması sizin villa almanıza engel olmayacaktır. Akrabanızın milyoner olması size yeterince milyon kalmayacağı anlamına gelmemektedir. Komşunuzun 2. arabasını alması arabaları tüketmemektedir.

Doğanın varlığının sonsuz olduğunu ve paranın sonu olmadığının düşüncesi onun var ise benimde olabilir, herkesin olabilir, en önemlisi ise herkese yetecek kadar var algısını desteklemektedir.

2. Zenginlik Harika Bir Şey

Zenginliğin ve lüks yaşamın kötü bir şey olduğuna dair inancın düzenlenmesi gereklidir.


İlk maddenin tersi olarak da sizin bir şeye sahip olmanız başkalarından çaldığınız anlamına gelmemektedir, öğle çayı için Londra'ya özel jet ile uçmak bir çok insana gereksiz ve israf olarak gelmektedir.

Bir çok bireyin tepkisi “o kadar fakir insan var iken onlara yardım etmek lazım” şeklinde olmuştur. Varlık bilincinde olmak hem keyfi bir şey yapabileceğiniz hem de yardımda bulunabilecek kadar varlığınızın olması anlamına gelmektedir.

3. Vermek ve Almak

Yardımlarda bulunmak, istediğin ürünü biraz pahalıdan almanın size suçlu veya daha az varlıklı hissettirmemesi gerekmektedir.


Tam tersi, verdikçe aldıkça var ki verebiliyorum var ki alabiliyorum şeklinde bir düşünce tarzı parayla olan ilişkinizi olumlu bir şekilde şekillendirecektir.


Zenginliği sağlıklı bir şekilde istemek açgözlülük değil yaşam arzusunun ta kendisidir.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page