top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıOncom Psikoloji

Sevildikçe Güzelleşen Kadın Olmak İçin 6 Adım

Güncelleme tarihi: 15 Şub 2022

Güzel bir kadın göze, iyi bir kadın da kalbe hoş görünür. Birincisi pırlanta, ikincisi de hazinedir.” (Napolyon Bonapart)

Bazı kadınlar vardır, gökyüzünden mi düştü, saraydan mı çıktı anlayamazsınız. Yürümesi, konuşması daima asalet doludur. O güldü mü, bulunduğu mekân ışıkla dolar. Nedir bunun sırrı? Değeri yüksek bir kadının, en başta kendi yaşam biçimi olur. Hayatında romantik bir ilişkisi olmasa dahi, hayatını mutlu ve huzurlu bir şekilde sürdürüyordur. Zamanını, yapmayı sevdiği işlerle geçiriyordur.


Kadın narindir aslında. Narin olması hemen yenilmesi demek değildir ama. Güçlüdür de aynı zamanda, kolayca pes etmez. Dünyanın yaratıcı, doğurgan, yenilenen, temizleyen, sakin yanıdır kadın. Savaş kadına göre değildir. Yalnızca sevgi için savaşır kadın veya sevdiklerini korumak için.


Yuvayı dişi kuş yapar lafı doğrudur. Betondan bir evi, bir kadın “yuva” yapabilir ancak. Sevgi ile yapamayacağı şey yoktur ki kadının. Aynaya baktığında kendini sevme sanatıdır kadın olmak.

Değişim ve aynı zamanda yerinde durmaktır, saf olmaktır, iyi düşünmektir kadın olmak. Akıldır ama daha çok duygudur kadın ve yanılmaz duygularında asla. Sevilendir, el üstünde tutulandır. Sevildikçe güzelleşen ve hayatı güzelleştirendir. Aldığını 2 katına çıkarma gücü vardır kadında. Bu yüzden çok kıymetlidir. Zariftir, güzeldir, huzurdur, neşedir, hayatın renkli tarafıdır kadın. Kadın olmak çok hoş bir duygudur.

”Çiçek koku vermek, ateş ısıtmak, kadın da mesut etmek için yaratıImıştır.“

G.Gardony


Holistik yaşam ve ilişki rehberi Gülenay Pema “Gizemli Dişilik” adını verdiği seminerler düzenliyor, kadınların nasıl kendileri ile mesut ve eşlerini mesut edebileceklerine yönelik. Verdiği eğitimlerin birçoğu sırayla ilerliyor. Kadın doğasının oldukça değişken ve gizemlerle dolu olduğunu söyleyen Pema, gizemlere dalabilmek için farklı sürelerde farklı teknikler kullanarak çalışmalar yapılması gerektiğini belirtiyor. Çalışma prensibini ise bizlere şu şekilde açıklıyor: “Her çalışma grubun enerjisi ile farklı özelliklere sahip oluyor. Bu program sayesinde farklı yeteneklere hakim arkadaşlarım dişil maneviyat yolunda kendilerini tanıyıp, gelişerek diğer kadınlara da destek olmaya başladılar. Feminen Enerji ve İlişkilerin Üç Seviyesi Semineri yaptığım çalışmalardan bazıları. Tüm bu seminer sürecinin sonunda daha mutlu kadınlar oluyorlar ve tabi bununla bağlantılı daha mutlu eşler oluyor.”

Kadın dünyasında erkekler için ilk etapta en çekici ve alımlı kadın kesinlikle gülümseyen kadınlardır. Onları erkekler daha sempatik ve çekici buluyor. Özellikle sık sık depresyona giren, melankolik ve olayları dramatize eden ruh hallerinin erkekleri kadınlardan kaçırdığı önemle hatırlatılmalıdır. Gülümsemek ve mutlu olmak kendini sevmekle başlıyor. Birçok erkeğin mutlu kadınlarla birlikte olmasının altında yatan neden; özgüvene olan hayranlık ve kadının sahip olduğu mutluluk ve pozitif enerjiden bir nebze olsun faydalanabilmek.


Bu sebeple bir kadın olarak en önemli aksesuar özgüvendir. Bu erkeklerin dünyasında da değişmiyor. Ne kadar kusursuz fiziğe ve dış güzelliğe sahip olursanız olun, eğer silik ve güvensiz bir kadınsanız erkeklerin gözündeki ideal kadın tanımına yerleşilmiyor. Erkeklerin büyük bir kısmı kadınlar üzerinde güç ve hakimiyet kurmak istiyor evet, ama karşılarında da sağlam duruşu olan olaylar karşısında soğukkanlılık ile tebessüme devam edebilen ve kendini iyi ifade eden bir kadının olmasını istiyor. Bu yüzden sahip olduğunuz özgüven her zaman fiziksel özelliklerin destekçisidir.


Bu dişil özgüveni sağlamak için feminin özelliklerden taviz vermemek inanılmaz önem taşımaktadır. Çünkü erkeklerin ideal kadın algısında yüksek bir feminen çizgi var. Bu kimi zaman konuşmanızda, kimi zaman dokunuşunuzda bile olsa, tarzınızın içinde mutlaka feminenlik olması önemlidir. Kadın ne derecede dişil olup aidiyet gösterir ise erkek o oranda eril olup sahibiyet göstermektedir. Bunun yanında kendini daha feminin, erkeği ise daha maskulin hissettirebilecek birkaç yöntem:



1. Pozitif ve aktif olun ve hep gülümseyin. Çevrenize iyi enerji yaydığınızda insanların sizinle daha fazla zaman geçirmek istediklerini göreceksiniz. Çevrenizdekiler ne kadar mutlu olabilen ve potansiyel olarak mutlu edebilecek bir insan olduğunuzu görsünler.

2. Eksikliklerinizi kafanıza takmak yerine, iyi olduğunuz yönlerinizi düşünün ve buna odaklanın.

3. Diğer insanların sorunlarına kayıtsız kalmayın ve yardım etmeye çalışın. Hem size mutluluk getirecek hem de çevrenizdekilerin sizin hakkınızdaki görüşlerini pozitife çevirecektir.

4. Kimseye bağırmayın ve sesinizi yükseltmeyin. Erkekleri en çok irite eden bayan davranışlarındandır.

5. Sık sık insanların iyi yönlerini söyleyebilemeniz sizi daha çekici yapacaktır. Ayrıca iyi bir mizah anlayışına sahip olmaya çalışın.

6. Kendinizi ve vücudunuzu sevdiğiniz oranda sevileceksinizdir çevreniz tarafından.

”Güzel bir kadın göze, iyi bir kadın da kalbe hoş görünür. Birincisi pırlanta, ikincisi de hazinedir.”

(Napolyon Bonapart)

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


bottom of page